Gândul de duminică (28)

G

Duminica este, uneori, și zi de vot. Lumea e mai liberă, mai limpede, mai disponibilă. Indiferent de nivel și de anotimp, duminica rămâne ziua ideală ca românii să-și aleagă preferații. După aceeași logică, dacă nici duminica nu poți mișca din casă electoratul, atunci în care zi ai putea s-o faci?!

Ei bine, presiunea unei asemenea zile este covârșitoare. Azi ne aflăm, dragi români, într-o situație unică și cu implicații covârșitoare. Cei doi candidați ne stau în față, iar diferențele dintre ei sunt uluitoare. Unul reprezintă trecutul, altul viitorul. Unul vorbește mult, celălalt puțin. Unul e șugubăț dar pungaș, celălalt e serios și responsabil. Unul îți dă luna de pe cer (chiar dacă n-ai cerut-o!), celălalt este prudent în a face promisiuni nefondate. Unul e demolatorul statului de drept, celălalt încă mai crede în toată povestea asta. Unul s-a ridicat prin oportunism și înșelăciune, celălalt a parcurs itinerarul firesc al oricărei promovări. Unul are în spate o mașinărie de vot pe cât de impresionantă pe atât de murdară, celălalt vrea să se alieze doar cu poporul, cu electoratul. Unul găsește mereu vinovați în alții, celălalt pătrunde mult mai adânc în datele problemei.

Vă las pe dvs. să ghiciți cine e unul și cine e celălalt. Știu că nu e greu, tocmai din această cauză e de prisos să dăm nume aici. Important e să reținem că trăim o zi istorică și să ne ducem la urne. De ce? Evident, ca să votăm… nu să pontăm!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.