Forța unui detaliu

F

La o întrunire în care se discuta candidatura lui Calvin Coolidge la președinția SUA, a fost prezentă și o fetiță care-și însoțea tatăl. Odată sosit Coolidge, toți ce prezenți au început discuțiile despre canditat. La un moment dat, fetița îi spune tatălui: D-l Coolidge ste cel mai potrivit om să fie președinte! Când tatăl ai a întrebat-o de ce crede asta, ea a răspuns: A fost singurul dintre voi care a observat că am o rană la deget și m-a întrebat ce-am pățit. Mai mult, a întrebat cum mă simt și dacă am fost la medic.

Calvin Coolidge a devenit președintele Statelor unite între anii 1923-1929. Fetița nu se înșelase!

Am fost impresionat când am citit întâmplarea. Noi, adulții, suntem prea absorbiți adesea de marile teme, pentru a observa micile detalii. Recunoaștem – în momentele noastre socratice – faptul că viața se compune din detalii, dar suntem tot mai inadaptați în a le recunoaște. Suntem impresionați de felul în care Dumnezeu acționează în viața noastră, de mecanismul detaliilor ce-l pune în mișcare, însă uităm să-I urmăm pilda. Episodul de mai sus ne poate pune pe gânduri. Ar trebui să o facă pentru că, realmente, avem nevoie.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.