Neil a plecat… fără navă spațială

N

Am aflat cu o oarecare întârziere despre moartea lui Neil Armstrong – primul om ce-a pășit pe Lună. Avea 82 de ani, iar la începutul lunii suferise deja o intervenție chirurgicală. Starea sănătății lui s-a înrăutățit tot mai mult, amplificată și de vârsta destul de înaintată, iar sâmbătă inima a cedat.

Nu demult am scris despre el AICI. I-am adus un elogiu cu ocazia zilei de naștere (5 august) și v-am invitat să nu-l uităm. Iată cum, la mai puțin de o lună, semnalăm dispariția acestui mare astronaut. Aș vrea să înțelegem că cel plecat dintre noi s-a născut într-o familie modestă și a muncit cu o hărnicie exemplară. Nimic nu i s-a oferit pe tavă, nimic nu i-a fost dat pentru un motiv subiectiv. Propria muncă l-a recomandat întotdeauna și l-a propulsat deasupra majorității. Când a fost desemnat să plece pe Lună (1969) nu a luat acest lucru ca ceva de apucat. S-a bucurat enorm, dar în același timp a conștientizat imensa responsabilitate. Apoi a continuat să fie un om modest și sârguincios.

Biografiile lui nu vor întârzia să apară, mai ales după ce viața i se va fi încheiat. Probabil că fiecare se va strădui să aducă elemente inedite în prim plan. Dar, dincolo de toate, omul acesta poate fi un exemplu de seriozitate si modestie. E omul care face lucruri inedite, care calcă primul pe Lună… dar continuă să rămână cu picioarele pe Pământ. Ce frumos! Să fie cât mai mulți oameni de acest gen.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.