Familia în obiectiv

F

Suntem la început de an, iar faptul acesta ne oferă măcar un avantaj: putem privi în urmă. 2010 s-a dus, mai rămâne să-l analizăm și să tragem învățăminte.

Același lucru l-a făcut și Congresul Mondial pentru Familii, iar rezultatele lui sunt deja publicate în câteva rapoarte. Dezbaterile au mers în două direcții: una pozitivă, cealaltă negativă. Care au fost marile cartențe și cum a fost lovită cel mai crunt familia în anul ce s-a scurs? Apoi, care au fost realizările în plan marital în aceeași perioadă? Iată și primele răspunsuri (de o parte și de alta):

Instituția familiei a fost lovită de mai multe plăgi. Menționăm pe cele mai evidente:

– coborârea vârstei de începere a activității sexuale la fetițe, sub influența producțiilor tot mai tendențioase ale Hollywood-ului;

– ridicarea de către un tribunal din Ontario (Canada) a legii care include prostituția alături de criminalitate și consumul de droguri;

– legalizarea căsătoriei între persoane de același sex în Mexico City.

Iată doar câteva dintre evenimentele și fenomenele ce au lovit drastic în imaginea familiei, o imagine tot mai șubrezită de păcat și ignoranță.

Dintre veștile bune menționăm:

– votarea proiectului pro-life (pentru-viață) în luna noiembrie de către Congresul American;

– masivele demonstrații pro-life din Spania, în special în luna martie și îndreptate cu precădere împotriva avortului legalizat;

– eforturile guvernului Marii Britanii de a îngrădi accesul copiilor la pornografia din spațiul virtual.

Să ne bucurăm, așadar, de orice pas înainte. Fiecare inițiativă care girează pentru familie și o promovează în mod decent ar trebui susținută. În fond, familia este opera lui Dumnezeu, iar faptul că acum este atât de lovită nu-i modifică nici pe departe originea. Oamenii temători de Dumnezeu o vor apăra și vor constitui ei înșiși modele vii pentru o societate decăzută. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.