Eticheta

prezența lui Dumnezeu

p

„Există o supraabundență de Tine, Doamne!”

Există o supraabundență de Tine, o, Doamne, răsuflarea mea, de aceea oamenii nu Te văd. Tu ești mult prea vădit, o, Doamne, suspinul meu, și de aceea atenția oamenilor e abătută de la Tine și îndreptată spre urșii polari, spre rarități aflate la distanță. Tu Îi slujești pe slujitorii Tăi prea mult, dulcea mea credincioșie, de aceea Tu ești supus disprețului. Tu Te ridici spre a aprinde soarele...

Rugăciunea săptămânii (94)

Te rog, scumpe Isuse, ca așa cum Te-ai îndurat de mine și mi-ai îngăduit să absorb cu bucurie cuvintele cunoașterii Tale, tot astfel, în bunătatea Ta, îngăduie-mi să ajung în cele din urmă la Tine, izvorul întregii înțelepciuni, și să locuiesc pentru totdeauna în prezența Ta.
(Venerabilul Beda)

Rugăciune (68)

Binecuvântatul meu Mântuitor, bat pasul încoace și încolo la altarul angajamentului. Chiar vreau să deprind un obicei statornic al rugăciunii; cel puțin, asta vreau în momentul de față. Nu știu sigur dacă același lucru îl voi mai vrea peste două săptămâni. Știu însă că fără un anume fel de comuniune consistentă cu Tine, nu voi ajunge să cunosc supunerea sfântă. Așadar, pe cât îmi stă în putință...

Rugăciune (7)

Fii a mea lumină, o Domn al inimii mele/ Tu ești totul pentru mine./ Tu esti gândul cel bun, ziua și noaptea/ Când mă trezesc sau când mă culc, prezența Ta mă luminează./ Fii a mea înțelepciune, fii cuvântul meu./ Eu sunt cu Tine și Tu ești cu mine.
(Rugăciune irlandeză din sec. al  XVIII-lea)

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.