Eticheta

Nichita Stănescu

N

Toamna și emoția ei

Când un poet (Nichita Stănescu) își întâlnește rapsodul (Nicu Alifantis) nu poate ieși altceva decât o Emoție de toamnă. Ce să zic?! Să ne lăsăm emoționați și să visăm. Putem fi chiar melancolici… puțin!

Toamna: între fotografie și poezie

Răsună din margini de târg Un băngăt puternic de armă; E toamna… metalic s-aud Gorniștii, în fund, la cazarmă. ………… Și vine, ca-n vremuri de demult, Din margini, un bucium de-alarmă, E toamna… metalic s-aud Gorniștii, în fund, la cazarmă. (George Bacovia) A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta. Mă tem că n-am să...

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.