Eticheta

înțelepciune

„Mulțimea cunoștințelor nu te învață să ai minte”

Așa grăit-a Heraclit, iar de la el vorba asta a ajuns până la noi. Credeți că e doar o maximă care sună bine?! Nici gând! E mai mult decât atât. E un semnal de alarmă care trebuie tras mai ales în auzul celor cu diplome. Parea des și din motive diverse, mulți dintre noi confundăm informarea cu formarea. Acumularea de cunoștințe e lăudabilă, dar conține și o doză de risc. De fapt este o iluzie în...

Întrebarea săptămânii (3)

Câte conflicte au fost evitate, câte prietenii au renăscut, câte ore nu s-au risipit, câte gesturi de afecțiune nu au fost făcute pentru că, uneori, ne amintim că viața e scurtă?
(Steven Pinker)

De-ale înțelepciunii

Plin internetul de citate. Privit dintr-un anumit unghi, spațiul virtual este un mic sălaș sapiențial. Adunate de-a valma, uneori incorecte sau cu paternități eronate, citatele au totuși viața lor. Cazi pe ele când te aștepți mai puțin, apoi cazi pe gânduri și… mergi mai departe. Alteori îți sunt servite brusc și irezistibil de prieteni mai mult sau mai puțin virtuali. Oricum ar fi, deja...

Gânduri pentru noi și ceilalți

Dacă tot l-am evocat pe Monseniorul Vladimir Ghika vă propun și o scurtă incursiune în gândirea sa. Deși culoarea roșie a caracterelor face lectura mai greoaie, merită. Vă rog să faceți efortul de a descifra aceste crâmpeie cu adevărat încărcate de sens.

Succesul ca dar

Neagu Djuvara ne propune în câteva minute o interpretare diferită a succesului personal. Spun diferită gândindu-mă la tot amalgamul de idei contemporane și care merge spre un consumism notoriu.

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.