Dumnezeu, răul și suferința

D

Mâine, 17 noiembrie, la ora 18.30 ne vom întâlni la Teatrul Arcadia (Oradea) pentru a pune întrebări și a încerca răspunsuri.

Împreună cu Iuliu Centea și Marius Ban, vom pune împreună existența lui Dumnezeu cu existența răului. De aici o serie întreagă de întrbări care mai toate gravitează în jurul ideii de suferință. Este vorba de acea suferință gratuită cum îndeobște se denumește.

Evenimentul se organizează sub egida Fundației Peniel, iar moderatorul serii va fi Oli Oniga. Ne dorim din tot sufletul ca vocea lui Dumnezeu să se audă și cu această ocazie. Vom supune rațiunea unui examen greu pe de o parte, dar vom și chema credința în ajutor, pe de altă parte.

Sunteți așteptați cu drag. Intrarea (evident) este liberă!

comentariu

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.