„Din ochișorii căprioarei curg lacrimi de fericire”

D

Îmi aduc aminte cu plăcere de fizionomia lui: avea un oval al feței foarte frumos; o mustăcioară foarte fină și un păr țepos, de om răzvrătit și mereu își ducea mâna în dreptul capului și se apuca de fierele de păr atunci când îi ieșeau și ideile. Odată ne-a invitat, prietenește, la el acasă, și am fost un grup de studenți să-i cunoaștem familia, locul nașterii, la Mălini. Am avut plăcerea să-i cunoaștem părinții: doi învățători, foarte respectați în zonă, care locuiau într-o casă  mică dar foarte frumoasă, așezată între niște copaci seculari, cu un teren mare în față, cu gărduț din șipci. Ne plimbam noi prin aria gospodăriei și ne întrebam ce putea să ne ofere și atunci am văzut două scândurele date la o parte și chiar i-am spus lui Nicolae: „Aici nu intră animalele sălbatice?” „Aici îmi vine căprioara.” Venea un pui de căprioară, un botic din ăla fraget și tânăr, umezit și pe care Nicolae mereu îl mângâia; aveai impresia că din ochișorii căprioarei curg lacrimi de fericire că este mângâiată.

(Georgeta Cristian-Foghel, fostă colegă de facultate cu Nicolae Labiș; într-un interviu acordat pentru Juranul de weekend, nr. 176, 2012)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.