Despre sârg și chibzuință

D

Solomon Marcus este unul dintre maeștrii noștri matematicieni. Membru de seamă al Academiei Române, dânsul este un enciclopedist de marcă. Spirit renascentist, academicianul stăpânește la fel de bine științele exacte dar și pe cele umaniste.
Iutubul de mai jos amendează hoția intelectuală și cheamă la rigoare și conștinciozitate. O opinie avizată de care ar trebui să ținem seama în mod serios. Nimeni nu face performanță în mod întâmplător. În spatele fiecărei reușite profesională se ascunde o muncă titanică, iar oameni ca și academicianul Marcus ne-o pot demonstra. Acum când valorile se diluează până la dispariție, când rigoarea a căzut în ridicol, cred că avem oameni de acest calibru. Bunul lor simț și coerența vieții lor ne pot sta drept pildă.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.