Despre David Drăgan – cu speranță

D

Familia îi spune LUCIAN, presa îi spunea David. E corect și într-un fel  și în altul: este unul dintre băieții familiei Drăgan din București. Deși am scris deja despre subiect, mă simt dator să revin cu câteva amănunte și cu o invitație la rugăciune. Am acordul fratelui Doru Drăgan (tatăl) pentru a vă oferi câteva informații.

În primul rând, David încă nu a fost găsit și nici nu s-a întors acasă. Părinții au făcut numeroase demersuri și au mers pe mai multe filiere, dar fără nici un rezultat. Toate au fost drumuri înfundate, eforturi imense dar fără nici un licăr de speranță. Îngrijorarea crește mai ales știind căutările angoasante ale lui David. Cu lecturi biblice susținute, David a parcurs (parțial) și un institut teologic, a tradus mulți predicatori englezi și americani și a avut multiple contacte în acest cadru. De câțiva ani și-a extins căutările dincolo de spațiul creștin. Biserica Unificării, yoga, budism și alte religii orientale l-au atras din ce în ce mai mult, spre îngrijorarea neputincioasă a părinților. Înțeleg că David este și un avid consumator de filozofie de la Kant la Heidegger, devorând cărți de diferite orientări.

Am dat aceste detalii cu un singur scop: mijlocirea. Să nu ști dacă băiatul ți-e în viață sau nu de atâtea saptămâni e terifiant. Acompaniați de mulți priteni, frați și surori de credință, părinții lui David nu contenesc să se roage. Am pe inimă să ne alăturăm lor. Să o facem cu speranța că încă trăiește și se află undeva izolat sau într-o comunitate obscură. Dumnezeu e bun și mare. El poate să dea o rezoluție acestei dureri imense. Nu știm cum o va face, nu știm ce veste vom auzi în viitor, dar suntem chemați să ne rugăm. Să se îndure Domnul în atotputerncia Sa!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.