Apreciem inițiativa TVR-ului de a invita pe d-l Virgiliu Gheorghe. Bio-fizician de talie europeană, cărturar de mare finețe, d-l Gheorghe este unul dintre oamenii care ne fac cinste. I-am citit cu nesaț cele două cărți despre pericolele televiziunii asupra minții umane. Le consider și acum drept cele mai avizate asupra acestui subiect.
În această dezbatere, subiectele se succed unul după altul, dar rămân în aceeași sferă numită îndeobște bioetică. O știință selectă, proaspătă și care utilizează datele altor științe devenite clasice. Ea își propune să rezolve delicata relație dintre om și mașină (prin asta înțelegând orice extensie tehnologică a ființei umane). Tot progresul de care ne bucurăm se poate substitui – în mod nefericit – adevăratelor scopuri ale vieții. Dintr-o utilizare pur funcțională, avatarurile științei ne pot confisca mintea și sufletul. Ne desprindem tot mai mult de naturalețea vieții și plonjăm, cu inconștiență, în marea tumultoasă a surogatelor.
Nu am nici o îndoială că veți fi fascinați de acest interviu. Este delicios și plin de învățăminte. Invitatul nu are aerul celui care le știe pe toate, ba dimpotrivă. Corect cu sursele și interpretările, onest cu el însuși, Virgiliu Gheorghe trage semnale de alarmă foarte necesare. Vom lua seama oare?! Bine am face!
Despre agresiunea la nivelul minții
D
Foarte bun articol. Relatiile sunt foarte importante. Copiii au nevoie de fiinte umane mai mult decat de aparate electronice si jucarii.
Si noi cei mari avem nevoie unii de altii mai mult decat de tehnologie si lucruri materiale.
Ferice de cei ce inteleg…
ana
anatatarandras.com
Mulțumesc de aprecieri.
Și eu cred că trebuie să fim extrem de prudenți cu tot ce ne înconjoară.
O zi bună!