Decenii de iubire

D

Lisa și-a dovedit dragostea pentru mine de-a lungul timpului, nu în luni, chici chiar în ani, ci în decenii. Acum tot ce am este al ei. Eu aș cheltui și ultimul bănuț pentru a avea grijă de ea și mi-aș da viața pentru a o proteja. Cu toate că eu cred în conducerea spirituală, sunt foarte maleabil în mâinile Lisei. De la lucrurile mărunte, ca decizia de a nu mai bea zilnic Pepsi, până la cele majore, ca deciziile profeisonale, ea m-a influențat, m-a motivat și m-a format. Ea nu este amanta mea, ci este mult mai mult. Ea este soția mea, sora mea în Hristos și singura persoană cu cea mai mare influență asupra vieții mele.

Apreciere adresată de Gary Thomas soției sale, Lisa. Fragmentul este inserat în lucrarea Influența sacră, apărută la editura Noua Speranță, Timișoara, 2008.

Specialist în consilierea maritală, autorul nu se dă înapoi când e vorba de propria viață de familie. Faptul că se face vulnerabil în felul acesta îi aduce un plus de credibilitate. Cred că acei scriitori sau predicatori care, uneori, deschid fereastra și spre propriile lor experiențe au numai de câștigat.

 

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.