Cu ochii’n soare

C

Nu, nu este vorba de vreo frustrare. Nu e vorba de vreun june părăsit de iubită și nici de vreun funcționar public rămas fără susținere de la partid. Deși expresia se aplică în situații nefericite, de data aceasta vrea să spună altceva. Personal o  privesc drept o curiozitate și v-o împărtășesc în același registru.

Cotidianul Universe Today își informează cititorii despre o găselniță pusă la cale de specialiștii NASA. Este vorba mai exact de cei de la Cnetrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică care au dezvoltat un program pe computer ce permite observarea permanentă a discului Soarelui și a efectelor de coroană. Totul va funcționa asemenea unui coronograf care este, în definitiv, o instalație pentru generarea imaginilor atmosferice (AIA). Astfel vor putea fi testate și verificate noile teorii referitoare la erupțiile de plasmă și mai ales a accelerării vântului solar bazat pe reconectarea magnetică.

De acum încolo cercetătorii vor avea un motiv în plus să exclame: Cerurile spun slava lui Dumnezeu și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui. Și, împreună cu David, ar putea continua: Și soarele, ca un mire cre iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui cu bucuria unui viteaz… (Ps. 19).

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.