Rugăciunile de mulțumire au adăugat o dimensiune în plus creșterii copiilor mei. Încerc să-i mulțumesc lui Dumnezeu mai des pentru copii mei decât să-L rog să-i schimbe. Mă rog cu recunoștință pentru dovezile harului din viețile lor și enumăr calitățile pe care El i-a ajutat să și le dezvolte. Această practică mi-a format o perspectivă nouă. Când mă rugam regulat numai pentru protecția lor, eram obligat să-mi înving frica. Când mă rugam numai pentru ca Dumnezeu să-i schimbe, pierdeam din vedere calitățile lor. Exprimarea recunoștinței în fața lui Dumnezeu pentru ei și reflectarea la calitățile lor pentru care eram atât de mulțumit, m-a ajutat să apreciez mai mult privilegiul pe care-l am de a locui cu acești copii.
Destăinuire cu sens făcută de Gary Thomas în cartea Chemarea sacră de a fi părinte (Noua Speranță, Timișoara, 2008).
Autorul vede mulțumirea drept un ingredient obligatoriu în procesul educațional. Învățarea și disciplinarea nu par a fi suficiente, dacă nu sunt scăldate în mulțumire sinceră către Dumnezeu. Aici pare a fi un secret pe care nu mulți părinți l-au descoperit. Copiii sunt binecuvântări primite de la Dumnezeu, deci mulțumirea e mai mult decât logică. Atitudinea recunoscătoare a părinților îi va molipsi și pe copii, care se vor valoriza într-un mod eficient. Vor înțelege – până și din rugăciunile părinților – că au și lucruri bune, calități care nu pot fi trecute cu vederea. Cred că ar fi bine să împletim educația propriu-zisă cu mulțumirea sinceră pentru ei și să-i creștem în temere de Dumnezeu.
ESTE UN ADEVAR CARE MI-L INSUSESC, NU AM MULTUMIT NICIODATA PENTRU CALITATILE COPIILOR MEI CI M-AM TOT PLANS PENTRU DEFECTELE LOR … ARTICOLUL A FOST UN SEMN DE ALARMA PENTRU MINE, MULTUMESC. GBY
Nu pot decât să mă bucur. De câte ori postez ceva mă gândesc la acest lucru. Mă gândesc că ceea ce îmi folosește mie poate ajuta și pe alții. Multe binecuvântări!