Cine este Isus?

C

Armand Puig este autorul monumentalei Iisus. Un profil biografic. Undeva am scris două fraze despre carte, acum însă vă ofer un fragment privitor la identitatea Mântuitorului.

Iisus nu este un mistic cu momente de mare exaltare și momente de abandon și pierdere de sine, cu zile strălucitor de luminoase și nopți cu întuneric impenetrabil. Există o forță spirituală constantă și fără fisuri care se proiectează în relația sa cu DUmnezeu șic are se propagă în compasiunea constată pentru oameni. Nu pare să sufere dihotomii sau tensiuni în acest punct. La El rugăciunea și vindecarea se întrepătrund. Pentru Iisus, Dumnezeu nu este doar creatorul și eliberatorul israelului. Cei din jur nu sunt doar membri ai poporului Său sau, în ultimă instanță, complementul uman necesar pentru a viețui sau conviețui. Dumnezeul de care vorbește Iisus primește un nume familiar: Părinte, Tată. Un nume universal, care poate fi invocat de orice om, de oriude ar veni. Oamenii cărora li se adresează sunt tratați în mod familiar, direct, indiferent de unde sunt, indiferent de modul în care trăiesc. Un tratament care-i eliberează de stigmatul sau rana, vechi sau noi , din inima lor.

comentariu

  • Degeaba… daca nu o pot avea…
    m-am zbatut f mult sa fac rost de ea…am sunat la nu stiu cate librarii…degeaba!
    imi vindeti un pont cam pe unde as putea-o gasi?

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.