Când van Gogh și Grieg își dau mâna

C

E superb să vezi cum imaginea și sunetul încap așa de bine laolaltă. Dar când mai spui că imaginea înseamnă tablouri de Vincent van Gogh, iar sunetul înseamnă una dintre simfoniile lui Grieg. O combinație ilustră de culoare și armonie, capabilă să dea savoare inclusiv zilelor de toamnă.
Adesea aceste două arte au fost puse împreună. Adesea au fost comparate pentru a se găsi fie diferențe, fie similitudini. Și-au împrumutat limajul nu o dată și s-au contopit în mod magnific. Cred că maiestria noastră constă în faptul că le putem asocia fără stridențe și putem obține rezultate estetice încântătoare. Vizionare (și audiție) plăcută!

Vincent van GOgh, muzica Edvard Hagerup Grieg – HOLberg Suite

Vezi mai multe video din diverse

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.