Ca-ntre frate și soră!

C

519

Fratele este Dietrich (Bonhoeffer), iar sora este Sabine. Cei doi au fost gemeni, iar relația dintre ei a fost cu totul specială. Iată o scrisoare trimisă de la Tübingen, imediat după ce și-a sărbătorit majoratul. Suntem în anul 1923, adică perioada de ascensiune a lui Dietrich, iar scrisoarea ne transmite multă jovialitate. Ea trădează buna relație dintre frați, tachinările aferente și candoarea vârstei.

Așadar,

Am primit tot felul de lucruri minunate și grozave de ziua mea. Cred că știi despre cărți. Dar am mai primit ce n-ai putea să ghicești niciodată, o chitară splendidă. Sunt sigur că vei fi geloasă, pentru că are un ton minunat. Tata mi-a dat 50 de mărci ca să-mi cumpăr orice doresc, așa că mi-am cumpărat o chitară și sunt foarte fericit pentru ea. Și ca să nu te mai poți opri din uimire, îți voi povesti și despre evenimentul incredibil ce a urmat. Gândește-te, e posibil ca semestrul următor să studiez la Roma! Evident, nimic nu este încă sigur, însă ar fi cel mai extraordinar lucru care mi s-ar putea întâmpla. Nu pot nici măcar să-mi imaginez cât de grozav ar fi… Inundă-mă cu sfaturi, dar nu fii prea invidioasă în tot acest timp. Deja am început să adun informații de peste tot. Toată lumea îmi spune că este cât se poate de ieftin. Tata crede totuși că ar trebui să mai amân plecarea. Dar după ce am cugetat asupra problemei, îmi doresc atât de mult să plec încât nu-mi pot imagina că aș vrea să mai amân… Vorbește acasă despre asta; căci nu poate decât să mă ajute. Și cască bine urechile… Toate cele bune și nu fii prea invidioasă.
Al tău, Dietrich

comentariu

  • Ar trebui să mai scoatem la iveală astfel de sentimente suculente
    din care să ne hrănim…să se însănătoșească familia.

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.