Bucuria lucrurilor mărunte

B

Vă ofer un interviu cu pictorul Ștefan Câlția. Filmat în cel mai frumos loc pentru artist – satul Șona – acest mic reportaj ne aduce mai aproape de Câlția omul. Aflăm despre micile lui bucurii, savurate însă cu o maturitate de invidiat. Este o invitație indirectă la normalitate, la un simț adecvat al măsurii.
Nimeni nu se îndoiește de talentul și de opera sa. Doar că, aici, avem mai mult decât atât. Avem un om de înaltă statură morală și sufletească. Un personaj cu care ne putem mândri ca români. Într-o lume ahtiată după senzații de tot felul, Câlția ne arată că se poate trăi frumos în oricare colț de Românie. Veți observa cum îi convinge pe conaționali despre însemnătatea culturii, despre hrana minții. E o prezență molipsitoare, un model pentru artiști și nu numai. Nu se lasă sedus de extravaganțe și mofturi, nu se mulțumește cu surogate. Un om în căutarea esențialului, un om vrednic de respect!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.