Becali despre palatul din cer

B

Gigi Becali în delir! Steaua a învins, iar această victorie este interpretată în cheie cristologică. În spatele întregului eveniment (și nu numai!) se află credința declarată a patronului. Nota dominantă a discursului e disprețul pentru lucrurile pământești și atașamentul pentru cele cerești. Fiecare detaliu este pus sub lupa providențial-ortodoxă. Divagațiile ajung și ele, recurent, la credință. Mesianismul sonor al personajului transpare prin fiecare cuvânt, gest sau atitudine.
Iutubul este o combinație de hilar și stupoare. Becali este ba extaziat, ba iritat. Trece de la o stare la alta cu o rapiditate de acum obișnuită. Perorația este bine dozată din punct de vedere dogmatic. Mersul la biserică (ortodoxă, se înțelege), respectarea cutumelor și respectul declarat pentru divinitate sunt doar câteva din amalgamul de idei. Merită să-l vizionați, măcar pentru insolitul discursului. Variațiuni pe aceeași temă, în fond. Nu mă pot abține de la concluzie: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să-l premieze pe Gigi Becali pentru apologia ce i-o face. Cum habotnicia este în floare, un discurs de o asemenea amplitudine emoțională poate face minuni. Poate în felul acesta ar trebui să explicăm priza pe care patronul din Pipera o are la (mulți) oameni. Oricum, priviți de convingeți-vă, dar cu zâmbetul pe buze!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.