Satana este domnul materialismului. Mamona nu este altceva decât al nume al prințului întunericului care este foarte interesat de înțelegerea sau neînțelegerea noastră, respectiv ascultarea noastră de poruncile lui Hristos privind banii și posesiunile. Vrăjmașul nu va ceda teren fără luptă. Ceea ce facem cu banii noștri afirmă cu glas tare cărei împărății îi aparținem. Ori de câte ori dăruim din resursele noastre pentru înaintarea Împărăției lui Dumnezeu dăm un vot pentru Hristos și împotriva lui Satana, pentru cer și împotriva iadului. Ori de câte ori ne folosim resursele în mod egoist și indiferent, noi facilităm scopurile lui Satana. Viața fiecăruia dintre noi este poziționată ca un arcuștras peste corzile unei viori cosmice, care produce vibrații care răsună pentru totdeauna. Cea mai mică mișcare a arcușului produce un sunet, un sunet care nu se pierde niciodată. Ceea ce fac azi are un impact formidabil în eternitate.
Pe cât de radical pe atât de adevărat, am putea spune. Citatul e desprins din introducerea lucrării Banii, posesiunile și veșnicia scrisă de Randy Alcorn și publicată recent de Societatea Biblică Română.
Mrejile materialismului au devenit tot mai vizibile și mai acaparante. Creștinul este pus la grea încercare într-o lume unde oferta este mereu mai mare decât posibilitățile. Societățile emancipate devin societăți de consum, adevărate piețe de desfacere a multor produse. Faptul că specialiștii au grijă să ne convingă că avem nevoie de respectivul produs declanșează o adevărată goană după resurse. Am intrat – în modernitatea noastră târzie – într-un joc tot mai periculos în care nu mai știm face diferența dintre moft și necesitate. Orice semnal de alarmă este binevenit, așadar. Alcorn o face chiar cu maiestrie și seriozitate. Bine ancorată în Scripturi, cartea abordează o sumedenie de ipostaze financiare. De la dărnicia obișnuită, până la probleme legate de moșteniri și donații, lucrarea face dovada unei adevărate erudiții. E un mare câștig s-o avem și în românește. Felicitări editurii!