Autoevaluare: Matei Florian

A

Intelectual cvasisubțire, conformație prelungă și aspect destins, fost fotbalist de curtea școlii, autor a numeroase execuții bară transversală-gol, merite deosebite și principii de anvergură, doresc întâlnire cu domnișoara LINIȘTE & PACE în vederea tranzacționării unui roman frumos. Garantez posteritate, adjective multiple și adverbe la obiect.

(Din Cartea cu bunici, Humanitas, 2008)

De reținut descrierea relaxată și fără înflorituri literare excesive. Elementele fizice se îmbină cu cele comportamentale, dar fac loc și planurilor de viitor. Banalitatea își dă mâna cu proiectul literar, omul se întâlnește cu scriitorul în cea mai cordială atmosferă.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.