Atenție sporită, dragi turiști!

A

Țara noastră e superbă. Avem toate formele de relief, doar că nu putem ajunge chiar peste tot. Infrastructura din turismul românesc e la pământ. În mai toate zonele ce ar putea fi exploatate mai trebuie ceva. Avem nevoie de modificări pe ici pe colo, prin părțile esențiale. Dar, cu criza asta, ce pretenții să mai ai…

Și totuși, grozăvii mai mari se intâmplă pe meleagurile noastre mioritice. O turistă franceză (însoțită de doi copii) se plimba prin Arad când, deodată, calcă în gol. Trupul i se afundă într-un canal ce nu mai avea obișnuitul capac, iar incidentul se soldează cu răni destul de grave. Cât despre spaima tinerei doamne nici nu mai avem ce povesti. Și pentru o româncă ar fi destul de terifiant, dar unei franțuzoaice care credea că așa ceva se întâmplă doar în filme (și acelea de comedie).

Nu este altă soluție decât un fel de protecție a muncii la intrarea turiștilor străini în țară. Un fel de instructaj privitor la desfășurarea în bune condiții a sejurului pe la noi. Acest caz – alături de altele asemănătoare – întunecă și mai mult șubredul turism românesc. Rând pe rând, tot mai mulți străini vor înțelege că explorarea României este un act de curaj care nu se potrivește oricui. Desigur că vom găsi explicații pentru orice. Edilii Aradului s-au și grăbit să vorbescă despre furtul de capace de canal ce sunt apoi valorificate la fier vechi. Dar, chiar și acastă scuză, este ea o rezolvare?! De ce nu cădem noi în astfel de guri de canal când vizităm burgurile din Occident?! Sper și eu – ca voi toți – într-o Românie mai puțin primejdioasă; într-o țară tot mai atrăgătoare pentru turiștii străini dar și autohtoni. Ar fi grozav!

 

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.