Atenție raționaliști!

A

Le cam încurcă, dar până la urmă iese ceva. Nici n-ar trebui să avem mari pretenții. Este vorba de un om simplu după port (nu și după vorbă), pe numele lui Marian David. Căutând niște materiale despre moralitate, am dat peste câteva iutuburi cu personajul. Vă ofer aici doar o mică frântură din elaborările domniei sale. Sunt sigur că veți zâmbi copios și veți avea mici nostalgii.
D-l David are o brumă de cultură umanistă. Îi plac mult conceptele (mai ales cele pe care nu le stăpânește). Se dovedește un bun cunoscător al Bibliei, pe care o aduce drept argument final. Se pronunță inductiv asupra unor concepte-forță pe care încearcă să le particularizeze. Perorația dânsului etichetează bine pe omul din popor ce trece – prin gândirea proprie – dincolo de imediatul vieții. Să nu fim necruțători ascultându-l, ba mai degrabă să-l îndrăgim. E chiar de-al nostru!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.