Arta de a sta la coadă

A

Ca și dvs., am fost impresionat să văd o fotografie ce a făcut înconjurul lumii zilele acestea. Imaginea de mai jos conține un apendice românesc. E vorba de îmbulzeala autohtonă față în față cu educația japonezilor.

Probabil vom găsi noi o explicație pentru discrepanța de mai sus. De fapt, există două scuze devenite clasice, aș spune. Prima este de factură istorică: am cotropiți seole la rând, iar acum, mai la urmă, ne-a năpăstuit comunismul. A doua este de o actualitate halucinantă: cei de la putere (oricare ar fi) ne împiedică în drumul nostru luminos și ferice. Suntem maeștri în a găsi scuze și vinovați. E mai simplu a face asta decât a ne schimba atitudinile și manierele. Să dea Dumnezeu să învățăm lecția unei vieți trăite la clasa întâi!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.