Altarul slujirii la RVE

A

Începând de azi, 31 iulie, Radio Vocea Evangheliei – Oradea, transmite seria de mesaje intitulată Altarul slujirii. În fiecare joi (9.00 și, reluare, 21.00), vom analiza îndemnul lui Pavel din Rom. 12.1. De-a lungul a douăsprezece predici, facem o comparație între sistemul de jertfe vechitestamental și metafora paulină, încercând să găsim răspunsuri concrete pentru viața de credință.

Studiul pleacă de la premisa că nicio metaforă noutestamentală nu este folosită întâmplător. Ea face apel la o practică poruncită de Dumnezeu în vechime, slujindu-ne sub Noul Legământ drept învățătură. Așa cum în sistemul de jertfe animalul era sacrificat după rânduieli pentru ca închinarea să fie primită, în gândirea creștină omul trebuie să se aducă pe sine însuși drept ofrandă lui Dumnezeu. Vie, sfântă și plăcută lui Dumnezeu  – trebuie să fie întregul nostru sacrificiu în plan spiritual. Iar fiecare dintre aceste trei calități este importantă, însumând caracteristicile unei jertfe duhovnicești.

Învățăm de-a lungul acestei serii de predici să fim cu adevărat vii pentru Dumnezeu. Mai învățăm să fim întotdeauna separați de păcat și spiritul lumii; așa cum învățăm să ne conformăm cerințelor lui Dumnezeu și rânduielii Sale. Sunt deziderate pe care El le așează în dreptul fiecărui creștin, norme cărora trebuie să ne supunem cu toată inima.

Fie ca și aceste gânduri transmise pe unde radio să atingă inima iubitorilor de Cuvânt. Să aducă ele zidire și încurajare, într-o lume care se depărtează tot mai mult de Dumnezeu.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.