Aleșii poporului: acomodarea

A

Desigur, e mult spus ai poporului. Doar o parte din popor a pus ștampila pentru ca acești oameni să ajungă în Parlament. Dar, pentru ei, toate aceste lucruri sunt detalii insignifiante. Important este că, încet-încet, se înscăunează pe acolo. Unii eu cheltuit averi pentru a obține acest loc, alții au făcut compromisuri de tot felul. Unii erau deja în clenciurile justiției și nu le strica puțină… imunitate. Pentru toți, în principiu, este o gură de oxigen înaintea unei mai grele încercări.
Iutubul cu pricina va aduce în prim plan personaje mai vechi, versate și chiar plictisite. Probabil li se pare o normalitate să reajungă în acele fotolii. Dar, veți putea remarca și fețe noi. Foști jurnaliști sau – mai exotic – foști artiști defilând pe holurile Parlamentului. Indiferent de unde privești lucrurile, toți îți transmit parcă același mesaj: Ne-am rezolvat; mulțumim de vot. Ați fost geniali!. A ținut și de data asta, iar cea mai hidoasă coaliție politică a ultimelor două decenii s-a instalat la putere.
Doar că nu-i așteaptă vremuri prea roz. Gonflarea guvernului, lărgirea parlamentului și aplombul post-electoral nu sunt decât semenele unei cangrene ce lucrează pe dinăuntru. Mult clamata grijă pentru pentru popor se va transforma într-o tiranie pe care-o vom resimți tot mai acut în anul ce vine. Să fim pregătiți… așadar!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.