Afecțiunea care desăvârșește dragostea

A

Afecțiune merge un pas dincolo de dragoste. Afecțiunea duce relația de dragoste dintre un bărbat și o femeie în domeniul mai profund al expresiilor tandre care conduc la sentimente de apropiere, la pasiune și la siguranță. Afecținea necestită muncă deoarece cere să știi ceea ce îi face plăcere celuilalt. Îți arați afecțiunea atunci când percepi și apreciezi nevoile partenerului tău și le împlinești aceste nevoie într-un mod în care el sau ea le poate înțelege. Afecțiunea duce la mulțumire maritală, intimitate, satisfacție și bucurie puse toate împreună. (…)

Afecțiunea este genul de dragoste care te face să te simți aproape, în siguranță și iubit. În căsnicie, simți pasiunea, iar acțiuinle iubitoare devin specifice fiecărei persoane. După cum am mai spus, afecțiunea este importantă și în relația dintre părinte și copil. De asemenea, o familie afectuoasă face ca un copil să se simtă aproape, în siguranță și iubit. Afecțiunea trebuie să fie un ingredient în toate relațiile personale sănătoase, inclusiv relațiile cu prietenii și cu familia extinsă.

(Fragment din Tânjirea după afecțiune,

de Randy Carlson, Imago Dei, 2011, p. 106)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.